Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt sowieso een moodboard & een budgetsheet.

First things first

Weddingplanning hoeft niet stressvol te zijn.

Het is mijn missie om weddingplanning fun en toegankelijk te maken voor iedereen.

Ik ben me ervan bewust dat niet iedereen het budget wil en kan geven om een fulltime weddingplanner in te huren. Toch bleef het bij mij knagen dat er zoveel koppels uit die boot vielen. Er is zoveel onjuiste informatie op het internet te vinden. Weddingplannen kost op zich al zo’n 400 uren, dat zijn 7uren elke zondag een heel jaar lang dat jij hieraan moet spenderen. En al zeker als je niet meteen concrete en praktische informatie kan vinden.

Ik besliste dus om mijn aantal huwelijken per jaar te verminderen (tot zo’n 10 per jaar ) zodat ik daarbuiten aan de hand van consultaties, gratis workshops en online cursussen meer koppels kan helpen naar hun droomdag.

Hallo, ik ben Alexa. Fulltime concept creator & sfeerarchitect.

Het feit dat je hier bent wilt zeggen dat jij op zoek bent naar iets of iemand die jou kan helpen bij het creëren van je droomdag.

Laat mij die persoon zijn voor jou. Op deze pagina kan je al meteen een concreet actieplan vinden om jouw weddingplanning te kickstarten. Ik zorg ook voor constante hulp via The Wedding Club, een club voor verloofde koppels waar jij je gratis voor kan inschrijven. Maandelijks krijg jij zo tips, adviezen, kortingen en inspiratie in je mailbox.

How to get started

Deze 6 stappen zijn zaken die jij absoluut moet neerpennen voor je op zoek gaat naar leveranciers. Vele van deze puntjes zullen een effect hebben op je budget, stijl en locatie. Bekijk dit dus samen eerst met je partner.

Stap 1:

Bepaal je budget

Altijd altijd altijd eerst je budget bepalen! Ga na wat je persoonlijke kosten zijn, wat je nog graag wil bereiken in de nabije toekomst (bijv. een huis kopen, kinderen krijgen) en bekijk je spaargeld en eventueel geld dat je krijgt van je (schoon)ouders.

Stap 2:

Ruwe dagplanning

Dit gaat effect hebben op de offertes! Bijvoorbeeld je cateraar en fotograaf zullen hun offerte baseren op het aantal uren dat ze aanwezig moeten zijn. Een idee hebben van wanneer je de dag wil laten beginnen en eindigen is dus aangeraden.

Stap 3:

Gastenaantal

De kostprijs van je hele huwelijk wordt bepaald door het aantal gasten. Het definitieve aantal moet nog niet maar je cateraar heeft zeker een schatting nodig en ook je locatie zal afhangen van het aantal gasten.

Step 4:

Non-negotionables

Kies samen met je partner 3 dingen waarop je niet wil besparen. Dit zijn de 3 belangrijkste dingen voor jullie voor een geslaagd huwelijksfeest. Bijvoorbeeld fotograaf, goed eten, leuke muziek. Hier nu afspraken over maken zal je ruzie besparen in de toekomst.

Stap 5:

Stijl/vibe

Kies alleen leveranciers die passen bij je stijl, thema of locatie. Wil jij bijvoorbeeld een tenthuwelijk zorg dan dat je leveranciers kiest die hier ervaring mee hebben, want dit zijn geen gemakkelijke huwelijken. 

Stap 6:

Vertrek vanuit jezelf

Doe geen dingen alleen om anderen te plezieren of omdat je denkt dat dit maatschappelijke gewoontes zijn. Creëer een huwelijksfeest rond jouw persoonlijkheid. Je komt al heel ver als je deze vraag kan beantwoorden: Wat doe jij het allerliefste met je partner op een zondagnamiddag? Download hiervoor het ‘Build your wedding’ werkboek in het DIY menutabje.

Zelf je huwelijk plannen?

Je hebt geen zin of budget om een weddingplanner in te huren? Maar jij wilt wel met correcte informatie en duidelijke ondersteuning aan de slag? Dan is de PLAN YOUR OWN WEDDING cursus voor jou. Voor maar €29 kan jij je huwelijk plannen met alle tips en tricks van een weddingplanner.

Picture by Stef Reynaert

Let me help you.

Een kennismakingsgesprek met ons is absoluut gratis en vrijblijvend.
Wil je een mood board/ budgetplan en een goed (online) gesprekje?
Ik kijk er naar uit!

© copyright Meraki events2023