After the wedding: wat te doen met al je spullen?

  • by

Een tijdje geleden deed ik een oproep naar hoe vaak verloofde koppels op zoek gaan naar budgetdecoratie voor hun huwelijk of zelfs tweedehands aankochten en dat waren er wel een heel aantal. 

Maar achteraf zit je natuurlijk ook met een hele hoop spullen die je eigenlijk niet kan gebruiken. Denk aan vaasjes, kaarsen, tafellinnen, …

Hoe leuk zou het zijn als je met die spullen andere koppels blij kan maken? Dus startte ik de facebookgroep ‘Budget huwelijksplanning & 2dehands België’ en daar kwamen heel snel heel veel leden bij. Blijkbaar is de vraag naar milieuvriendelijkere en budgetvriendelijke decoratie en alles wedding related groot. 

Volg dus zeker onze groep vol met budgettips als je je eigen spullen wil verkopen of spullen van andere mensen wil aankopen. 

Hier geef ik graag nog enkel tips mee om je gebruikte decoratie te recyclen. 

1. De jurk

Je kan je zorgvuldig uitgekozen jurk natuurlijk bewaren want laten we eerlijk zijn zo’n dingen zijn meestal niet goedkoop maar bedenk je toch, tenzij je hem mooi op een paspop kan uitstallen, of het niet zonde is van deze jaren te bewaren in je kleerkast. 
Je kan dus beslissen van hem te verkopen, via 2hands website of facebookgroepen zoals de onze, of te doneren aan goede doelen voor mensen die het minder breed hebben. 

 

Ik heb al eens geweten dat een mama van een bruid na het huwelijk haar jurk vermaakt heeft naar een tipi-tent voor haar kleinkind. Vond ik heerlijk!

Nog leuker is het hergebruiken van de jurk, je kan hem wat korter laten maken of misschien zelfs in een andere kleur verven en zo opnieuw en opnieuw aandoen voor andere trouwfeesten of chiquere events. Of gewoon op een depressieve zondagmiddag in de zetel. Emma Right? 

2. Decoratie

Als je alles zelf hebt aangekocht in bijvoorbeeld IKEA dan zit je na afloop waarschijnlijk met 50 vaasjes, 20 kandelaars, misschien zelfs servies en linnen en hoogstwaarschijnlijk met 100 half opgebrande kaarsen. 

En tenzij je beschikt over een gigantische opslagruimte heb je daar gewoon geen plek voor. 

Nogmaals kan je ze verkopen aan andere koppels maar denk ook eens aan eventlocaties of misschien zelfs even informeren of je weddingplanner (of andere weddingplanners) dit niet van je wil overkopen. 

Ik ben bijvoorbeeld een absolute fan van tweedehands en altijd op zoek naar leuke deals om toe te voegen aan mijn rentals database.

Als je echt creatief wil zijn kan je je give-aways combineren met je decoratie. Heb je allemaal leuke vaasjes op de tafels staan, plak dan leuke naamstickers of laat de naam van je gasten etsen in elk vaasje en geef deze na afloop mee naar huis. Zo ben jij van je spullen af en heb je een deel van je budget uitgespaard! Dit kan bijvoorbeeld ook met kaarsjes.

3. Bloemen

Voor de bloemen kan je dus ook denken aan een give-away. 

Natuurlijk kan je ook je bruidsboeket laten drogen door professionals zodat je er nog jaren geniet van hebt. 

Maar je kan bijvoorbeeld ook zelf bloemblaadjes laten drogen in oude telefoonboeken of een bloemenpers en deze gebruiken om bijvoorbeeld bij de bedankjes mee te verzenden of om je huwelijksalbum mee te versieren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *