Nieuwjaarsvoornemens voor koppels

Het einde van een jaar is traditiegetrouw de periode waarop mensen nieuwe goede voornemens maken om het nieuwe jaar goed in te zetten. Natuurlijk zijn we na 2020 al lang blij dat we überhaupt de dag doorkomen maar een paar goeie voornemens die lief zijn voor onszelf is niet misplaatst.
Daarom deze 4 goede voornemens of tips voor pasverloofde koppels.

1. Ik ga genieten van deze periode

Dit is meteen ook de belangrijkste. Veel te veel wordt een huwelijk plannen een echte job. Zelfs als we even vergeten dat een huwelijk plannen ongeveer 400 a 500 uren duurt, komen er ook vaak problemen met de (schoon)ouders, vele uren zwoegen over de seating chart en ruzie maken met je toekomstige hubby over het budget bij.


Ga dus bewust om met deze periode en maak tijd vrij voor jullie als koppel.
Koppel bijvoorbeeld leuke uitjes aan het vastleggen van een stap.
Heb je je droomlocatie gevonden, ga dan een weekendje weg of bestel een diner om thuis van te genieten. Vier every step of the way, zo begin je het feestje al op voorhand.

Daarom geven we bij Meraki Events ook onze date in a box cadeau aan alle nieuwe koppels. Deze houten luxe kist, die niet alleen een kist met leuke dingen is, maar ook een enveloppendoos die je op je huwelijksdag kan gebruiken, bevat fijne dingetjes die jullie samen als koppel kunnen doen. Een flesje cava, lekkere knabbeltjes, …

Date in a box

2. Niet alles laten liggen tot de laatste moment

Dit is ook cruciaal als je zo weinig mogelijk stress wilt ervaren. Zeker in deze tijden is het nog onduidelijker wanneer alles volzet zal zitten. Wij gingen er eerst vanuit dat 2021 een heel druk jaar ging worden maar ondertussen slagen alle pas verloofde koppels 2021 over en boeken zij meteen in 2022, maar ook de koppels van 2021 beginnen stilletjes aan na te denken over verplaatsen naar een latere datum in het jaar.

Hier even verduidelijkt wanneer je best wat vastlegt van de voornaamste huwelijksleveranciers:

Weddingplanner/ceremoniemeester : minstens 1 jaar
Bloemiste: 6 maanden (na dat de andere styling vastligt zodat je alles kan coördineren)
Jurk: minstens 6 maanden (calculeer aanpassingen in)
Locatie: 1-1,5 jaar
Fotograaf: 1 – 1,5 jaar
Huurmateriaal: 6 maanden – 8 maanden
Catering: 8 maanden – 1 jaar

Dit is natuurlijk een gemiddelde, de populaire leveranciers zullen sneller vol geboekt zijn en ook huwelijken tijdens de zomermaanden zitten sneller vol. Trouw je daarentegen op een woensdag in het najaar dan kan je gerust wat langer wachten met het vastleggen van de leveranciers.

3. Niet blind staren op Pinterest perfect plaatjes

We kunnen er niet meer naast kijken. Inspiratie op pinterest of instagram zorgt ervoor dat we een ideaalbeeld in ons hoofd hebben nog voor we aan het planproces beginnen. Been there hoor.

Maar je wilt toch een huwelijk eigen aan jullie als koppel? Die persoonlijke toets vind ik één van de belangrijkste dingen op een huwelijk en vraag ik steeds aan mijn koppels om hier even bij stil te staan.

Daarom schreef ik een build your dream wedding werkboek. Terug gaan naar de essentie en trouwen met de liefde van je leven in een setting die perfect past bij jullie. Klik op de link om hem gratis te downloaden.

Build your dreamwedding werkboek


4. Hulp zoeken

Naast een fulltime job, hobby’s en quality time met je partner blijven er al niet veel uren over in een week.
Om je huwelijk volledig te plannen zou je eigenlijk een jaar lang elke zondag enkele uren hieraan moeten besteden.

Als je pas verloofd bent of na een tijdje het bos door de bomen niet meer ziet, maak dan voor jezelf de afweging of je die zondag niet liever op de markt loopt, iets gaat drinken met vrienden of een lekker lang in bad gaat. Indien ja dan zoek je beter hulp. Een weddingplanner neemt zo al die uren op zich en zorgt ervoor dat je een perfecte dag zal beleven (ook als er achter de schermen iets mis gaat zal jij hier niet veel van merken), dat je al die tijd kan gebruiken om dingen te doen die jij graag doet en dat je vaak ook nog mooie kortingen zal krijgen bij de beste leveranciers.

Is een weddingplanner te duur dan zijn er zeker nog opties! Zo hebben wij bijvoorbeeld cursussen voor koppels die het planningsproces veel korter en makkelijker maakt. Een volledige planning en styling cursus heb je al voor minder dan €500, ik hoef je niet te vertellen dat dit een groot prijsverschil is met het inhuren van een echte weddingplanner maar je krijgt wel alle inside tips van iemand met jaren ervaring.

Maar je kan ook een weddingplanner inhuren voor een adviesuurtje. Bij ons kan dat zelfs in verschillende trajecten van 1 uur tot 16 uur om heel gefocust aan je huwelijk te werken. Zo heb je acountabillity om eraan te werken en krijg je alle info die je nodig hebt mee.

Zo’n adviesuurtje heet bij ons The wedding coach en meer info hierover vind je hier:

Basis pakket 2 sessies
Get me started pakket 1 sessie
Help me plan pakket 4 sessies
Every step of the way pakket 8 sessies

Maar je kan natuurlijk ook hulp vragen aan bruidsmeisjes en familie om je bij te staan. Of eens koffie gaan drinken met die vriendin die al getrouwd is kan wonderen doen voor je planningsproces.

Hopelijk heb je iets aan deze goede voornemens en pas je ze ook toe voor jou. Need any help? Je kan zoals steeds mailen met al je vragen naar merakieventstyling@hotmail.com of spreek ons gewoon aan op social media.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *