Wedding styling: Van idee naar plan

 

Wanneer koppels beginnen aan hun huwelijksaankleding hebben ze meestal wel een ver idee over hoe dat die dag er moet uitzien. Maar om concreet een plan uit te werken, de juiste kleuren en materialen te zoeken en alles te laten matchen. Dat is niet altijd even gemakkelijk.

Beginnen aan je wedding styling is geen makkelijke of snelle job. Je hebt een oog voor details nodig, creativiteit en soms een hele hoop lef. Want iedereen wilt natuurlijk graag iets unieks.

De waarheid is dat elk detail een waarde zal toevoegen aan je wedding look, maar je hoeft natuurlijk ook niet met elk klein detail in je hoofd te zitten. Het zit hem bij ons vaak in de kleur van het randje van je waterglazen, de manier waarop bepaalde bloemen een richting volgen, hoe dat kiezen voor andere stoelen je hele zaal kan transformeren.

Maar hoe begin je daar nu aan?  In deze blog bespreken we de basics van het uitwerken van jouw stylingplan. Met deze tips & tricks willen wij jou op weg helpen bij het creëren van jouw droomplaatje.

 

The basics

Wil je een mooie styling maar wil je niet uren op pinterest spenderen of 15 winkels bezoeken? Dan kan je beginnen bij deze 4 basics in de wedding styling. Volg je deze 4 principes dan zal je styling allemaal mooi één rode lijn volgen en zal er een duidelijk thema of sfeer aanwezig zijn.

The basics:

 • Kleuren
 • Locatie
 • Inspiratie
 • Sfeer-element

 

Kleuren

Het is niet zo simpel als gewoon enkele kleuren kiezen. Hou ook rekening met de locatie, de kleur van de muren, de materialen die aanwezig zijn (meubilair), maar ook de texturen (staal, steen, hout).

Bij het kiezen van kleuren, begin bij jezelf, welke kleuren draag je graag op je kledij, hoe ziet je huis eruit, wat is de stijl van je favoriete restaurant, …

Je trouwfeest persoonlijk maken is zó belangrijk.

Zoek het dus niet te ver.

Ik raad aan om op zijn minst één donkere of medium kleur te kiezen, tenzij je natuurlijk voor een neutrale look gaat.

De donkere tonen zorgen voor een diepte en contrast in je styling.

Ga je voor verschillende fellere kleuren? Kies dan een complementaire kleur die alles kan verbinden om een cohesie te vormen.
Hoe bouw je je kleurenpallet op? We kiezen voor 5 soorten kleuren:

 • Lichte basiskleur
  – Deze kleur komt het meeste terug en vormt de rode draad door je aankleding.
 • Donkere neutrale kleur
  Deze kleur komt terug in enkele basiselementen.
 • Donkere basiskleur
  Deze kleur gebruiken we om diepte in de aankleding te brengen. 
 • Accentkleur
  Deze kleur komt enkel terug in bepaalde aspecten en gebruiken we om volume en warmte toe te voegen.
 • Complementaire kleur
  Deze kleur complementeert de accentkleur en felle basiskleur en zorgt voor een mooie overgang tussen de twee.
Locatie

Je locatie bepaalt voor een heel groot deel de vibe van je huwelijk. Het is budgetair niet alleen een heel belangrijke beslissingen maar dus ook voor je styling.

Liever een moderne, edgy look? Kies dan voor een industriele standslocatie. Liever romantische summer vibes dan is een landhuis helemaal voor jou. Een country wedding? Kies dan voor een schuur.

Pro tip: Vraag op je locatiebezoek steeds of er belangrijke werken of renovaties op de planning staan. Ze zouden maar eens alle muren rood verven wanneer die voorheen wit waren.

Inspiratie

Ga op zoek naar inspiratie en maak een algemene vibe mood board en eentje voor elk individueel onderdeel (ceremonie, tafels, bruidsboeket, .. ). Dit zorgt ervoor dat je alle elementen bij elkaar kan zien. Verwerk foto’s van je locatie in je moodboard, zo zie je meteen wat je styling doet in de sfeer van de locatie.

Sfeer- element

Sfeer-element. Wil je de styling echt als een rode draad doorheen je huwelijk? Kies dan één sfeer element. Wij houden bijvoorbeeld rekening met de vormen, texturen en hoeken van de locatie. Heeft de locatie niet persé een speciale feature? Dan creëren we meestal zelf een speciaal element.

Heeft je locatie ronde gewelven? Maak dan een rond menu of naamkaartje, kies voor ronde tafelnummers, …

Kies je voor een watercolor streepje op je save the date, zet dit dan op alle drukwerk.

Wil je een botanical vibe? Gebruik dan een takje op je uitnodigingen, hang wat eucalyptus aan het naamkaartje, gebruik het in het bruidsboeket, … 

Wij vinden die samenhorigheid heel belangrijk. Zo bellen we bijvoorbeeld altijd even naar de cakedesigners die onze huwelijken mee verzorgen of we voor hen ook bloemen kunnen voorzien om de taart en ander gebak mee te decoreren. Zo past echt alles samen.

Om een concreet maar simpel voorbeeld te geven. Voor het huwelijk van M&Y in 2021 kwamen we al snel tot de conclusie dat zij in hun interieur en dagelijks leven heel graag een bohemian sfeer hadden, we kozen dus om dit door te trekken in de styling, we gingen voor neutrale, romantische kleuren en werkten met droogbloemen. Als sfeer-element kozen we om koper terug te laten komen, zowel als materiaal als kleur. 

Voor het welkomstbord, het seating plan en de ceremonieboog kozen we voor koperen materialen. In de feestzaal werkten we met de koperkleur die terugkwam in de kaarsen en de bloemen.

 

Pictures by Stef Reynaert

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *