Your ‘I Do Crew’

 

Om je huwelijk te laten slagen, ga je de hulp van veel mensen nodig hebben. Het is ook gewoon leuk om zo’n bijzondere gelegenheid te delen met de mensen die het dichts bij je staan.

Iedereen weet dat je bruidsmeisjes en bruidsjonkers vraagt. Zij staan het dichtst bij het bruidspaar. Al van voor jullie grote dag komen zij in beeld. Denk aan het organiseren van de vrijgezellen, het mee uitkiezen van de jurk en eventueel helpen bij de voorbereidingen van het huwelijk. Maar wie heb je nog nodig aan je zijde?

Ceremoniemeester

Een ceremoniemeester duid je aan als je nood hebt aan iemand die, op de dag zelf, alles in goede banen leidt. Deze persoon wijst de weg aan cateraar/zaalpersoneel, zorgt dat de bloemstukken op zijn plaats staan, de dj de juiste playlist bezit om te draaien tijdens jullie openingsdans, … Het spreekt voor zich dat dit een zeer belangrijke en uitgebreide taak is, die in de meeste gevallen wordt uitbesteed aan een eventplanner. Zo kun je je grote dag in alle rust en vertrouwen uit handen geven en gewoon genieten.
Duid je hiervoor toch iemand aan uit je dichte kring, zorg dan dat deze persoon een grote dosis kennis heeft van organiseren.

Getuigen

In België mag je maximum 4 getuigen aanduiden, in totaal, dus niet per persoon. Deze getuigen maken je huwelijk rechtsgeldig en zijn dan ook noodzakelijk. Kies personen die je nauw aan het hart liggen en die je huwelijk ten volle steunen. Als je je huwelijksboekje gaat aanvragen in de gemeente waar jullie wonen moet je je getuigen (en hun gegevens) vermelden. Vergeet ook zeker niet om een attest voor klein verlet te vragen voor je getuigen want zij hebben ook recht op een dagje betaald verlof van hun job om aanwezig te zijn op jullie huwelijk.

Ringdrager/bloemenmeisje

Een rol die meestal wordt toevertrouwd aan de kinderen van het bruidspaar, of kinderen van familieleden. Kleine tip: Geef de ringen pas aan de kinderen vlak voor de ceremonie!

Chauffeur

Als je naar je trouwlocatie gaat in speciaal voorzien vervoer, vraag dan aan iemand speciaal om jullie chauffeur te zijn. Het geeft iets extra aan het, toch wel spannende, moment vlak voor jullie elkaar het ‘ja-woord’ geven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0